La rambla del Poblenou

No és una gran excursió ni ruta, però és un lloc bonic per on passejar. La rambla del Poblenou té màgia i és molt agradable per a passar-hi una tarda. Nosaltres, primer vam anar a veure el mar, vam trepitjar la platja del Bogatell, jugar a la sorra i posar els peus a l’aigua, i desprès ja vam enfilar cap a la rambla. En temps de no pandemia, es ideal per passejar i seure en una terrassa a fer el vermut, i això haurà d’esperar, però el que no ha de faltar sense cap dubte en aquest passeig és una aprada per fer una orxata en una de les orxateries més emblemàtiques de Barcelona; “el Tío Che” en plena rambla del Poblenou.

smart

Per saber-ne més

Aquest passeig articula el centre de la vida cultural, social i comercial de Poblenou. Caminant-hi, ens endinsarem en el que fou un espai d’origen industrial i veurem com els nous temps s’hi respiren barrejats amb la tradició i la vida associativa que tan ha definit el Poblenou de sempre.

Tot i que va ser batejada com a passeig del Triomf, tothom ha anomenat aquest carrer, des dels seus inicis, Rambla de Poblenou, nom que va adoptar oficialment el 1986. Es tracta d’una clàssica rambla, que s’enfila elegant des del mar cap a la muntanya, estructurada en trams de formes rectangulars i circulars. Els seus orígens es remunten a l’any 1853, quan va ser traçada en el pla Cerdà, al voltant d’un Poblenou industrial que començava a créixer, al bell mig del districte de Sant Martí. Els veïns d’aquell barri veien en el passeig l’espai ideal per passejar i establir les relacions socials.

smart

Avui en dia, la rambla compleix encara les mateixes funcions, i en ella s’hi aglutinen comerços i establiments amb un passat molt vinculat a la vida social del Poblenou. Al costat d’edificis modernistes de gran bellesa, que mostren exuberants les decoracions pròpies de l’estil, ensopeguem amb botigues i bars de sempre, a més a més d’institucions com ara el Casino de l’Aliança, seu de la vida sociocultural del barri des de finals del segle XIX. Algunes escultures enriqueixen aquest passeig tan acolorit i amè, com la que encapçala la Rambla, tocant al carrer Pere IV, dedicada al doctor Josep Trueta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s