Parc de la Ciutadella

El Parc de la Ciutadella amb una extensió de més de 30 hectàrees és el segon espai públic verd entre els parcs de Barcelona. És un lloc ideal per passejar, descansar, fer esport, divertir-se i entretenir a tota la família.

Al Parc podem trobar extenses àrees enjardinades, un Parc Infantil de Trànsit, monuments, edificis, arbredes, un llac, un hivernacle, una cascada que és un monument, l’edifici del Castell dels Tres Dragons, que en l’actualitat funciona com el laboratori de Natura (antic edifici de Zoologia) i el Zoològic de Barcelona, ​​entre moltes escultures.

Hi ha molt a veure, així que podem proposar-vos un passeig lúdic-cultural amb els nens començant per l’Arc de Triomf i prenent el Passeig Lluís Companys on veureu l’Escola Pere Vila i al seu costat el Palau de Justícia. Ens endinsem al Passeig dels Til·lers amb arbres d’avançada edat i d’una gran bellesa. Des d’aquí podreu veure el Castell dels tres Dragons, un gran edifici de maó vermell amb una certa semblança a un castell medieval.

Des del Passeig dels Til·lers podeu anar cap al final del Passeig dels Àlbers i preneu el camí de la dreta, un camí sinuós que us porta a un dels monuments més significatius de parc, la cascada. Un cop a la plaça podeu anar per l’esquerra vorejant el llac i us trobareu amb un immens mamut. Una escultura de formigó d’uns 3,5 metres d’altura i 5,5 metres de llarg. Després de la sorpresa del Mamut, veureu el llac, on en els seus marges destaca una extensa i exòtica vegetació. Hi ha la possibilitat de navegar per ell amb unes petites barques de rems.

Enmig de l’estany trobem una de les més famoses escultures modernistes; El Desconsol de Josep Llimona (1903). A prop podrem veure el Parlament de Catalunya.

Al parc hi ha un monument a Walt Disney a l’entrada del zoo on podem veure uns cérvols saltant. L’entrada del zoo està a la banda de Parlament de Catalunya, les instal·lacions ocupen una tercera part de Parc.

Seguint l’itinerari podem veure la Capella Castrense, a la banda l’Institut Verdaguer, el racó del Científic de segle XIX, la font de Guineu, l’Umbracle, el Museu Martorell (antic edifici de Geologia) i l’Hivernacle.

També hi ha zones de parc infantil i sobretot molta extensió per seure, descansar, relaxar-se i jugar. Això sí, tot i estar en temps pandèmics, hi ha molta gent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s