La Vall de Soca

El motiu principal per anar a Eslovènia era haver vist fotografies del Riu Soca, volíem veure en persona el riu blau turquesa natural. Així que hem reservat l’últim dia per anar a la Vall de Soca.

Al matí, mirem el google maps, i veiem que està a dues hores, com que no ens hem canviat de càmping, assumim que està lluny. Preparem les coses i cap a la Vall de Soca. El problema és que no hem vist que en realitat són 80km, en 2 hores!, és a dir, passem per un gran coll de muntanya amb corbes i més corbes.

La Vall de Soca, té molts racons per visitar, alguns més turístics i altres més amagats. Primer de tot anem a veure les gorges de Tolmin, que són del riu Tolmin (que també és turquesa, però no és el Soca, molt més gran) pertanyen al parc nacional del Triglav. Les gorges de Tolmin tenen pàrquing, guixeta i bar. El pàrquing val 5 euros 3 hores.

Aquest recorregut és circular (si vols veure-ho tot) i cal pagar entrada. Dins del circuit que proposen hem vist dues gorgues on banyar-se, una gola final (el número del 2 al mapa) preciosa i espectacular, alguns ponts penjats, i la cova, diferent el que estàvem veient, però impressionant, poder-se podar en una cova fosca, que toques el sostre i fresqueta. En aquest passeig a banda de parar a menjar i beure, fa molta calor, ens banyem en la primera gorga, abans del pont del diable. L’aigua és freda, però en J s’atreveix a banyar-se del tot, en Q, la L i jo ens hi remullem peus i cames.

I Sí, realment, el color impressiona, és d’un turquesa espectacular, alguns diuen verd esmaragda, des de lluny pots veure el fons del riu, i com deia el nostre amic eslovè Anjo, no és photoshop, el color és real. El viatge ha estat dur (tant des de Catalunya, com des del càmping) però aquest riu ho cura tot.

Després de veure les gorgues de Tolmin, arribem el cotxe, 5 minuts abans que se’ns acabessin les 3 hores, agafem el cotxe i la idea és anar a la Beach de Tolmin, un lloc on conflueixen el riu Tolmin i el Soca, i en l’encreuament es fa una platja per banyar-se. Però quan arribem amb el cotxe està tancat per un festival, així que cal buscar un pla B. Nosaltres no ens quedem sense el nostre bany al riu Soca. Com que teniem excursions a la recambra (de quan pensàvem que podríem fer-ho tot) i ens dirigim cap allà per poder trobar una entrada al riu, són uns 20 km remuntant el riu. Per sort cap allà, just sortir del poble, trobem una entrada al riu Soca amb platgeta, i ens estalviem els quilòmetres.

Parem, aparquem gratis i cap a la platgeta, veiem que és una zona on només hi ha eslovens, que usen allò de platja, molt tranquil i agradable, tenim solet, i el riu fa un recés on ets pots banyar tocant i lluny de el corrent, ja que el riu soca és gran i profund i el corrent va forta. Ens banyem i dinem allà, i aquest cop sí, tots ens remullem bé. I al final tenim el nostre bany al riu Soca, tranquil i com el volíem.

Un cop descansats a l’ombra, cap al càmping, aquesta vegada hem buscat una ruta alternativa, que afegeix 60 km, però passem per autopista, i al final tardem 2 hores i 10 minuts.

1 Comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s