30 jocs + 1 per fer en el cotxe amb criatures

Moltes hores de viatge amb menors té les seves complicacions. I una és ocupar el temps. Sovint després del joc de les matrícules i el “veig veig” ens quedàvem en blanc.

Així que per anar a Eslovènia, on ens esparàven moltes hores de cotxe, vam preparar uns sobres amb diferents jocs i quan volien n’obrien un (inspiració de la @xtina_acebo a Instagram). Tot i que un cop obert el sobre podien triar jugar o no, el factor sorpresa d’obrir el sobre i la novetat del joc, sempre feia que tinguessin més ganes de jugar. A més, si algun els agradava repetíem durant dies, ja que el demanàvem.

A banda dels sobres, vam agafar una pissarra blanca i retoladors de colors, que només són necessaris en 4 jocs i es pot substituir per llibreta i boli, però nosaltres vam usar la pissarra, per fer anotacions més grans i els encantava.

Aquí us deixem les idees per si algú en algun moment no sap quin joc proposar a la dotzena hora de cotxe! Ja veureu que n’hi ha de tots els nivells.

0: Comptar caravanes i autocaravanes: Dic 0 perquè és el joc que fem sempre quan anem en caravana. Dibuixem una caravana i autocaravana i anem comptant i anotant totes les que veiem durant tots els dies de viatge. Aquesta competició és un imprescindible en els nostres viatges i, evidentment, nosaltres som team caravanes!

Jocs amb elements del viatge:
1: Colors de cotxe: intentar endevinar de quin color serà el pròxim cotxe.
2: Senyals de trànsit: qui en veu una, què significa?
3: Bingo viatger: (es necessita un paper i boli o la pissarra) es fa una quadrícula de 3×3 amb diferents elements que podem veure, per exemple semàfor, arbre, església, camió… el que vulgueu. I quan es veu és ratlla. Es pot fer cooperatiu o fer diferents quadrícules i a veure qui fa línia i bingo.
4: Caçador de lletres: diem una lletra i l’hem de buscar en cartells, matrícules, rètols de cotxes…

Jocs amb matrícules:
5: Matrícules, quina és la més alta, i la més baixa?: Diferents versions de dificultat, buscar el número més baix , algun cop heu vist el 0000?, o el més gran? 9999, o bé, si ho voleu complicar inclouen les lletres i busqueu el cotxe més nou!
6: Matrícules: sumem!: sumar els 4 dígits de la matrícula, per anar practicant el càlcul mental
7: Matrícules internacionals: comptar quantes matrícules franceses, holandeses, alemanyes… veiem.
8: Lletrícula: pensar paraules amb l’última lletra de la matrícula que veiem.
9: Parell o imparell: Endevinar si la següent matrícula serà parell o imparell.


Jocs de paraules:
10: Vaig d’excursió i porto…: com la frase maleïda, el primer ha de dir “vaig d’excursió i porto” i afegir una cosa com per exemple “aigua”, el segon ha de dir “vaig d’excursió i porto aigua” i afegir un altre element “patates” i així anar fent fins que algú no recordi tota la llista de paraules.
11: Paraules encadenades: una persona diu una paraula, per exemple “roda” i l’altre ha de dir una paraula que comenci per “da” i anar fent.
12: Contes aparaulats: cada un dels participants, menys un diuen una paraula, el que queda s’ha d’inventar un conte amb aquestes paraules.
13: Canta una cançó amb la paraula…: Es diu una paraula i cal que cadascú pensi una cançó on aparegui aquesta paraula
14: Amb la lletra…: Anar dient paraules que comenci amb la lletra que es digui, qui en sap més?
15: Parlem amb la vocal: Canvi de vocals, ara parlem amb la … A/E…
16: El penjat: (es necessita paper i boli).
17: STOP: diem una lletra i cal dir, una cosa de l’estiu, Territori (lloc, ciutat, país…), Objecte i Professió.
18: La història interminable: fem un conte cooperatiu, un comença dient una frase, i per torns anem desenvolupant el conte
19: Mots encreuats: es necessita paper o boli i pissarra. Es diu una definició, quan s’encerta s’escriu la paraula. Per exemple “Cotxe” I es diu una altra definició que la resposta es pugui encreuar amb aquesta, per exemple, una paraula que comenci per T, i anem fent 5 o 6 paraules per formar els mots encreuats.


Jocs de preguntes:
20: Veig veig: el clàssic
21: Quina cançó és? (es necessita el mòbil, o amb la ràdio del cotxe si es té una llista que es pot posar i treure com vulguem) fem sonar una cançó, a veure qui l’endevina amb les primeres notes.
22: Quin animal sóc?: Un pensa un animal (pot ser una altra categoria, menjar, cosa, persona…) i els altres amb preguntes de sí o no han d’endevinar quin animal és.
23: 1,2,3: com el concurs de tele, es diu una temàtica i es va dient paraules d’aquesta temàtica

24: El concurs: Un fa una pregunta i qui la contesta correctament, pot fer una pregunta. I així anar fent per acumular punts.
25: Els 10!: es diu una temàtica, per exemple familiars, personatges de dibuixos, menjars… i cal dir-ne 10.


Altres jocs:
26: L’hora dels enigmes: buscar endevinalles o enigmes perquè els resolguin
27: Torneig de pedra, paper, tisores
28: Torneig de pares i nones
29: El tancat: dibuixem una quadrícula de punts dibuixada de 10 x 10. L’objectiu del joc és conquerir el màxim de quadrats possibles. El joc comença quan el jugador/a A traça una línia que uneix dos punts.  Cal tenir en compte que la línia ha de ser recta i seguir la direcció de dalt a baix o dreta-esquerra (mai diagonal) Una mateixa línia només pot tocar dos punts que han de ser correlatius. Si el jugador/a A traça una línia que no tanca el quadrat li toca el torn al jugador B. En cas que el jugador/a tanqui el quadrat, posa a dins l’inicial del seu nom (o una marca acordada prèviament) per demostrar que l’ha conquerit. 
30: OSO: es necessita paper i boli, es juga a l’OSO en una graella. Per jugar a aquest joc es necessita una quadrícula 10 x 10. En aquest full, per torns, cada jugador ha d’escriure una O o una S en un dels quadrats. L’objectiu és formar la paraula OSO: el jugador que formi més vegades la paraula OSO guanya. Quan un jugador aconsegueix posar la paraula OSO repeteix torn col·locant una altra lletra. El joc acaba quan s’ha omplert del tot la quadrícula.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s